Voor een uitgebreid onderzoek naar de behandeling van PTO-patiënten zijn het UMC Utrecht en het Erasmus MC op zoek naar PTO-patiënten. 

Dit onderzoek is opgezet door F. Hoffmann-La Roche Ltd (hierna ‘Roche’ genoemd) uit Bazel, Zwitserland, en wordt gedaan door onderzoekers van verschillende onderzoekslocaties. Roche vergoedt de kosten van dit onderzoek. Voor dit onderzoek zijn 790 proefpersonen uit verschillende landen nodig. In Nederland zullen naar verwachting 20 proefpersonen meedoen.

Doel van het onderzoek

Dit onderzoek is bedoeld om de positieve en negatieve effecten van een gepersonaliseerde behandeling te vergelijken met reguliere behandeling bij patiënten met kanker waarvan de oorsprong niet bekend is. De gepersonaliseerde behandeling bestaat uit twee stappen: eerst wordt het genetisch profiel van de kankercellen bepaald en daarna wordt deze informatie door artsen gebruikt om een passende behandeling te kiezen.

Financiering van het onderzoek

Het onderzoek is opgezet door Roche uit Bazel, Zwitserland. Zij financieren dit onderzoek. Klik voor meer informatie hier.